Faranghe - een italiaanse woonboerderij

corniglio

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Coniglio in porchetta al finocchietto selvatico

Gevuld konijn

 

ingredienten 4 personen

1 konijn ongeveer 1,5 kilo
150 gram pancetta (eventueel te vervangen door katenspek)
2 sneetjes brood zonder korst
2 teentjes knoflook
2 eieren
Enkele blaadjes salie en rozemarijn
Wilde venkel
Zout en peper naar smaak
1 glas witte wijn, (Verdicchio di Matelica)

Bereidingswijze

Breng het konijn de avond daarvoor zorgvuldig op smaak met zout en peper binnen en buitenzijde. Maak de ingewanden (levertjes en niertjes) klein en vermeng het met de stukjes brood. Snijd de pancetta fijn, hak de knoflook, de wilde venkel en de salie en rozemarijn fijn. Meng dit alles goed dooreen tot een smeuige massa met het broodmengsel en de 2 eieren. Breng op smaak met zout en peper. Vul het konijn en naai de opening dicht met naald en draad.  Konijn in een braadpan rondom aanbraden in olijfolie. Dan een glas witte wijn (Verdicchio) toevoegen en aan de kook brengen en dan zachtjes laten garen. Af en toe overgieten met de jus. Het konijn heeft zo’n 2 uur nodig gaartijd nodig.

Het kan ook gebraad worden in een voorverwarmde oven ( 200 graden). De braadslee in het midden van de oven geplaatst. Als de jus te donker dreigt te worden een beetje water toevoegen, via de binnenkant van de pan/wand van de braadslede in de jus gieten.

Recept uit de Val d’Esino van Chef Mario Boffi van Ristorante Pineta.

Bijgerecht:

Patate fritte

gebakken aardappeltjes in rozemarijn. 12 grote aardappels schillen en in gelijke stukken snijnden. Kort koken tot ze een beetje gaar zijn. Bakken in olijfolie op laag vuur. Kort voor het einde van de baktijd rozemarijn toevoegen tot dat het lekker gaat geuren. Voor het opdienen wat zout erop strooien.

 

Proef ook: Orata nella crosta di sale marino of saltimbocca